Slow Down & Read

JUST BECAUSE – Soms is er geen enkele reden, anders dan dat het gewoon MOET. Het borrelt op uit een bron waar ratio geen enkele rol speelt.

Niet met rede te onderbouwen, geven we hier oh zo vaak geen gehoor aan. Maar, wanneer we dat wel doen, ontstaan vaak de mooiste creaties en rijkste ervaringen.

Zo begon het voor Lowieke ook. Vanuit een gevoel van: ik moet dit doen.

Wat Lowieke maakt, vind ik ware levenskunst kunstwerkjes op zich en ik vroeg haar het hemd van het lijf over hoe ze dat heeft gerealiseerd.

Lees hier haar openhartige verhaal over creatief ondernemerschap en dappere dingen.

“De kleine Lowieke, heeft altijd het gevoel gehad dat ze iets moois kon maken. Maar wat…?!”

Terug naar het begin – jouw creatieve oorsprong

Als jong meisje stalde ik het plakband, de nietjes, papiertjes en potloden uit, klaar om te beginnen. Maar veel verder dan die intentie kwam ik meestal niet. De creatiedrang was er. Maar richting? Dat ontbrak.

De zoektocht naar ‘wat dan’, heeft vele vormen gekend. Ik heb tafels gemaakt, lampen, werkelijk van alles. Maar elke keer was er dat gevoel: het is het gewoon net niet.

Later als ik groot ben

Dat ik iets met mijn creativiteit wilde gaan doen stond voor mij wel vast. Maar de kunstacademie vond ik te onzeker. Na het atheneum koos ik voor de opleiding bouwkunde. Ik wilde maken, maar dan wel praktisch en toepasbaar. Als architect kon je creëren en leerde je een vak. Dat leek me wel wat.

De praktijk pakte helaas anders uit. De opleiding sloot totaal niet aan bij wat ik in mijn hoofd had. En eerlijk gezegd, was ik er ook helemaal niet zo goed in. Ik ben toen gestopt en heb mijn geluk vervolgens nog een tijdje gezocht in tuin- en landschapsinrichting. Maar ook daar vond ik mijn draai niet.

Ik ben toen eerst gaan werken, op een cruiseschip en in de horeca. En, heb ook hulp gezocht bij de vraag: ‘Waarom lukt me dit niet?’

Op een gegeven ogenblik kwam mijn zus met het praktische idee om een secretaresse opleiding te gaan doen. Dan had ik in elk geval een diploma op zak. En, zo gezegd, zo gedaan. Ik heb toen ook werkelijk gedacht: dit moet ik gewoon afmaken.

En ja, dat is gelukt. Ik ben met vlag en wimpel geslaagd.

 

Vanaf dat moment ging ik stapjes maken in de wereld van het “werkende leven”. En dat ging goed. Precies zoals ik het altijd voor ogen heb gehad. Ik kreeg kansen en vertrouwen en groeide door tot aan het mantelpak en de leaseauto toe.

“Waar er tot dan toe altijd een gevoel was geweest van: niet goed genoeg, voelde het nu gewoon goed. Goed, voor mij. Ik wist, dit is wat ik moet doen. Hier kan ik mijn ei in kwijt.”

Verder lezen?

Vul dan hier je leescode in:


Heb je nog geen leescode...

Bestel direct je leescode

Kies welk bedrag je eenmalig wilt betalen en je krijgt
direct toegang tot alle artikelen

Na betaling keer je direct terug naar deze pagina om het complete artikel te lezen.
De leescode ontvang je tevens per e-mail.

Bestel je leescode

Kies welk bedrag je eenmalig wilt betalen en je krijgt
direct toegang tot alle artikelen